diumenge, 25 d’abril de 2010

Inxa Lliure!

A Llofriu, l'Empordanet, s'hi celebra cada juny la popular festa de la Pela del Suro, al voltant de la qual s'ha anat configurant, amb els anys, aquesta insòlita formació de cobla, alhora tradicional i contemporània, que amb la seva música en viu hi posa la banda sonora.
Si fem cas a l'origen dels seu components, tal com passa en la nostra cuina tradicional, li escau amb solvència el qualificatiu de Mar i Muntanya . En aquest menú hi trobem aires de casa nostra, tonades del Pirineu i la Mediterrània a ritme de ball pla, contrapàs, sardana curta, contradansa, farandola, branda, borrèia...

i tant important com els ingredients ho és el mestratge a l'hora de posar-s'hi, i en aquest cas se n'ocupen:

Albert Garcia , percussions.
Francesc Tomàs 'Panxito' , cordes. 
Jordi Molina , tenora.
Marcel Sabaté , flabiol i tamborino.
Perepau Ximenis , sac. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

de més verdes en maduren

DE MÉS VERDES EN MADUREN Les cançons més atàviques esdevenen les més actuals. En aquest concert es desgranen amb tota cura balades inèdites, tocates de muntanya, antigues contradanses. Se n’encarrega de la feina un quartet de multiinstrumentistes que fan seguir la tendror i la maduresa amb la més relaxada naturalitat Res no pot substituir l’acte natural de fer música i compartir el moment amb l’audiència. La bona química entre els intèrprets genera una màgia que s’ha de viure, i cap document audiovisual o enregistrament sonor no ho pot captar. Malgrat tot La Criatura Verda, creient que ha arribat el bon moment, finalment ha decidit produir una obra física, material, que conté com a element principal l’enregistrament sonor d’aquest repertori de concert que no es podia anomenar d'una altra manera: “De més verdes en maduren” L’enregistrament s’ha fet a la primavera de 2010 a l’estudi Sibèlius de Can Pardaler a Taradell, de mà d’en David Rosell. El disseny és de la Nirvana Jiménez i les fotos d'en Santi Plana. Aquest és el reproductor (en format MP3) Ens podeu demanar el CD per correu electrònic.