dissabte, 14 de maig de 2011

Activitat extraordinària de l'Aula

Clau de Lluna: crònica d'una reproposta catalana

Lliçons Magistrals de Conjunt instrumental

INSCRIPCIÓ EN LÍNIA

A la dècada dels 90 Clau de Lluna és sens dubte un dels grups de referència en el panorama folk català, amb 4 àlbums publicats i centenars d'actuacions arreu dels Països Catalans i la Comunitat Europea. Aquesta tasca, lluny de ser un mer exercici estètic, es vincula amb l'ofici i la tradició dels músics populars a casa nostra. Així, la música tradicional esdevé un organisme viu que cerca i troba el seu lloc en una societat complexa i canviant. En aquesta sèrie de tallers farem un cop d'ull a la trajectòria i el repertori de Clau de Lluna, esperant que el seu llegat pugui ser tan útil com ho va ser el dels vells instrumentistes fa una vintena d'anys.

Sessions
21 de maig 10 a 14h AMTP Barcelona
28 de maig 10 a 14h AMTP Salt
4 de juny Torroella de Montgrí. Sala d'actes del Museu de la Mediterrània de Can Quintana.
16-18h Sessió interna dels alumnes inscrits
18h Xerrada il·lustrada. Clau de Lluna: Crònica d'una reproposta catalana. A càrrec dels membres del desaparegut i històric grup Clau de Lluna. Sessió oberta al públic. Entrada gratuïta.
Cal confirmar les sessions a les que s'assistirà.

Inscripció: 30€* (Alumnes de l'AMTP: 15€)*
* aquest import és únic, independentment de les sessions a les quals s'assisteixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

de més verdes en maduren

DE MÉS VERDES EN MADUREN Les cançons més atàviques esdevenen les més actuals. En aquest concert es desgranen amb tota cura balades inèdites, tocates de muntanya, antigues contradanses. Se n’encarrega de la feina un quartet de multiinstrumentistes que fan seguir la tendror i la maduresa amb la més relaxada naturalitat Res no pot substituir l’acte natural de fer música i compartir el moment amb l’audiència. La bona química entre els intèrprets genera una màgia que s’ha de viure, i cap document audiovisual o enregistrament sonor no ho pot captar. Malgrat tot La Criatura Verda, creient que ha arribat el bon moment, finalment ha decidit produir una obra física, material, que conté com a element principal l’enregistrament sonor d’aquest repertori de concert que no es podia anomenar d'una altra manera: “De més verdes en maduren” L’enregistrament s’ha fet a la primavera de 2010 a l’estudi Sibèlius de Can Pardaler a Taradell, de mà d’en David Rosell. El disseny és de la Nirvana Jiménez i les fotos d'en Santi Plana. Aquest és el reproductor (en format MP3) Ens podeu demanar el CD per correu electrònic.