Panxito

Francesc Tomàs "Panxito", nascut a Mèxic fill de pares catalans als deu anys comença els estudis de música (guitarra i piano). Durant el batxillerat s'inicia en el coneixement del violí popular i volta arreu del país cercant les les arrels de la música mexicana.
Estudia guitarra clàssica i Etnomusicologia a l'Escuela Nacional de Música de la UNAM. Posteriorment s'especialitza en corda pinçada antiga i es trasllada a Europa on fa fa cursos de guitarra barroca, llaut i baix xifrat. Ha estat coordinador i actualment és professor a l'Aula de Música Tradicional i Popular.
01 Facebook
02 Myspace
03 Canal de video
04 Àlbum de fotos
05 Blog
06 Pàgina personal
07 Sol i Serena web oficial
08 Sol i Serena al MySpace
09 Sol i Serena blog oficial
10 Sol i Serena al Facebook
11 La Criatura Verda
12 Tlalli al MySpace
13 Chanekes al MySpace
Corea i el català
netlog
Viatge a Mèxic

de més verdes en maduren

DE MÉS VERDES EN MADUREN Les cançons més atàviques esdevenen les més actuals. En aquest concert es desgranen amb tota cura balades inèdites, tocates de muntanya, antigues contradanses. Se n’encarrega de la feina un quartet de multiinstrumentistes que fan seguir la tendror i la maduresa amb la més relaxada naturalitat Res no pot substituir l’acte natural de fer música i compartir el moment amb l’audiència. La bona química entre els intèrprets genera una màgia que s’ha de viure, i cap document audiovisual o enregistrament sonor no ho pot captar. Malgrat tot La Criatura Verda, creient que ha arribat el bon moment, finalment ha decidit produir una obra física, material, que conté com a element principal l’enregistrament sonor d’aquest repertori de concert que no es podia anomenar d'una altra manera: “De més verdes en maduren” L’enregistrament s’ha fet a la primavera de 2010 a l’estudi Sibèlius de Can Pardaler a Taradell, de mà d’en David Rosell. El disseny és de la Nirvana Jiménez i les fotos d'en Santi Plana. Aquest és el reproductor (en format MP3) Ens podeu demanar el CD per correu electrònic.